Ми співпрацюємо з НСЗУ

В МКПЦ відбувся семінар на тему «Грудне вигодовування. До чого готуватись майбутнім мамам»

В Міському клінічному перинатальному центрі сьогодні провели семінар на тему: «Грудне вигодовування. До чого готуватись майбутнім мамам».

Учасниками семінару стали вагітні жінки, які перебували на стаціонарі у  відділенні акушерської патології по невиношуванню вагітності та на денному стаціонарі медичного закладу.  Провела семінар про грудне вигодовування психолог Марія Супрун.

 Пані Марія розповіла майбутнім матерям про переваги грудного вигодування. Як вона зазначила, грудне молоко – це ідеальне харчування, яке підібране саме для вашої дитини, в той час як  виробники сумішей орієнтуються на масового споживача.  З молоком матері до організму дитини потрапляють корисні речовини,  які необхідні для здорового росту  малюка та вироблення у нього природного імунітету. Крім того,  грудне вигодовування суттєво економить сімейний бюджет та заощаджує час на відпочинок для молодої матусі.

 З іншого боку,  у матері, яка годує маля грудним молоком відновлення після пологів відбувається швидше, знижується ризик раку молочних залоз.

«Такий симбіоз, як годуюча мама та немовля є справжнім дивом, яке дала нам природа»,- зазначила Марія Василівна.

Захід приурочений Всеукраїнському тижню підтримки грудного вигодовування.